Rondreis IJsland

Rondreis IJsland

Heb je zin in een rondreis IJsland. Lees hier dan meer over de verschillende rondreizen die je in IJsland kunt doen. Van enkele dagen tot weken of zelfs maanden. Er is zo veel te zien en doen op IJsland dat je beter langer dan korter kunt blijven. Een rondreis IJsland begint met Noorderlicht IJsland. 

Rondreis IJsland 1 tot 7 dagen

De eerste rondreis die we noemen is de 2 daagse rondreis Snæfellsnes 2019. Dit is een goede keuze voor een 2 daagse rondreis. Het schiereiland Snæfellsnes, dat zich 90 kilometer ten westen van IJsland uitstrekt, heeft deze titel meer dan verdiend. De beroemde gletsjer en vulkaan Snæfellsjökull zijn slechts een van de vele ongelooflijke wonderen die hier te vinden zijn. De volgende rondreis IJsland die we noemen is de
4 daagse rondreis IJsland langs de gouden cirkel en naar de zuidkust. 
De eerste dag van de 4 daagse rondreis IJsland wordt doorgebracht met het bezoeken van de Gouden Cirkel. Lees hier het vervolg van deze vier daagse rondreis IJsland. Wanneer je bezienswaardigheden in IJsland wilt zien waar minder anderen bij zijn, kun je een 6 daagse rondreis IJsland maken door de Hooglanden naar de noordelijke regio´s IJsland.  Hoewel deze reis betekent dat je ongelooflijke bezienswaardigheden zoals Jökulsárlón en het schiereiland Snæfellsnes mist, kun je het even spectaculaire meer van Mývatn en de Kjölur en de Sprengisandur Hooglanden wegen aanschouwen.

7 tot 14 daagse rondreis IJsland

Deze 7 daagse rondreis IJsland gaat over de rondweg van IJsland. Hoewel 7 dagen eigenlijk te kort is is deze rondreis toch te doen in een week. 
Reykjavik is de voor de hand liggende optie om te starten. Je kunt een auto huren op de luchthaven Keflavik. Akureyri heeft minder opties als het gaat om autoverhuur maar je kunt ook hier starten.  Hoewel het de bedoeling is om een ​​volledige cirkel op de ringweg te maken is de keuze van hoe en wat toch echt aan jou. Er zijn zoveel dingen te zien langs de ringweg van IJsland. Deze 7 daagse rondreis IJsland begint met de gouden cirkel. Je kunt ook een 8 daagse rondreis Noord IJsland doen. Deze begint in Reykjavik maar kun je ook in Akureyri laten beginnen.

14 tot 21 daagse rondreis IJsland

Deze 14 daagse rondreis IJsland 2 weken tour neemt je mee naar de beste plaatsen en geeft je voldoende tijd om te wandelen, de regio´s van IJsland te verkennen en te ontspannen. Deze 14-daagse reisroute komt langs alle belangrijke regio’s van IJsland met uitzondering van de hooglanden.  Deze totale route is ongeveer 2.200-2.400 km, 30-32 uur rijden in totaal, afhankelijk van het aantal optionele omwegen die je kiest. 

21 tot 30 daagse rondreis IJsland

Deze rondreis IJsland 3 weken is perfect voor degenen die IJsland volledig willen verkennen. Maar tegelijkertijd de mogelijkheid willen hebben om te ontspannen en de cultuur van IJsland te leren kennen. Deze IJsland fly drive brengt je naar elk deel van het eiland, met de mogelijkheid om delen van de unieke IJslandse hooglanden te verkennen. De reis begint in Reykjavik, op dag 2 doe je de gouden cirkel, op de derde dag ga je naar het westen van IJsland, etc. en je eindigt ook weer in de hoofdstad.