Excursies IJsland

Excursies IJsland

Excursies en activiteiten op IJsland

Excursies en activiteiten zijn er volop te doen in IJsland, niet alleen in de zomer maar gewoon het gehele jaar. Denk aan uitstapjes per 4×4, het bekijken en fotograferen van het Noorderlicht, vogels kijken en fotograferen,  vulkanen beklimmen, paardrijden, Reykjavik verkennen, met trikes rijden om er maar een paar te noemen. We kunnen deze activiteiten en excursies opdelen naar de regio’s van Noord IJsland, Zuid IJsland, Oost IJsland en West IJsland. 

Excursies en activiteiten in Zuid IJsland

De meeste bezoekers van IJsland zullen landen in Reykjavik in de regio van Zuid IJsland. Het is altijd een goed idee om minimaal een dag of vier in de hoofdstad van IJsland te verblijven. Vanuit Reykjavik en ook verschillende plaatsen in de omgeving is het mogelijk om excursies en activiteiten te doen in Zuid IJsland. Ga bijvoorbeeld walvis spotten in een boot, excursies maken naar gletsjers,  kerken bezoeken en boottochten maken naar een van de eilandjes langs de Zuid IJslandse kust. 

Excursies en activiteiten Noord IJsland

In de regio van Noord IJsland ligt het belangrijkste stadje Akureyri. Het ligt langs een van de belangrijkste wegen ligt die door de bergen rijdt.  Dit is een goede plek om als standplaats op nemen tijdens de reis. Er zijn veel excursies vanuit te doen. Maar ook in andere plaatsen in deze regio is veel te doen. Hier leest u waar welke excursies en activiteiten er in Noord IJsland te doen zijn.

Verken IJsland en zie het noorderlicht per 4×4 met chaufeur