IJsland verkennen per 4×4 met eigen chauffeur 2020 en 2021

IJsland verkennen per 4×4 met eigen chauffeur 2020 en 2021

Een van de beste manieren om IJsland te verkennen is per 4×4 (4wd) met een eigen IJslandse, maar Engelstalige, chauffeur. Zonder al te veel zorgen komt u zo op de meest spectaculaire plekken van het land. Auto rijden in IJsland kan erg vermoeiend en dus gevaarlijk zijn. Het weer in IJsland is erg veranderlijk. Zoals ze in IJsland zeggen: bevalt het weer van nu je niet ? Wacht dan een uurtje! Dat maakt het leuk en spannend maar ook behoorlijk verraderlijk. Vooral in de bergen rijden is gevaarlijk. Maar in plaats van continue op de weg te letten kunt u ook “ontstressen” en rustig alles wat het land te bieden heeft bekijken tijdens een 4×4 IJsland safari met chauffeur op maat. Bekijk het onderstaande filmpje even voor een eerste indruk. Dit is ook de 4×4 waarin u zult meerijden.

Laat u rijden in IJsland in een 4×4

Het ene moment denk je in IJsland rustig op een prima weg te rijden in de regen. Een tijdje later is deze totaal ondergesneeuwd. Ik heb mijzelf wel eens vervloekt toen ik in mijn Toyota Yaris onderweg besloot door te rijden naar Akureyri (in de herfst) en het hard begon te sneeuwen. Maar dat is weer een heel ander verhaal. Rijden met een 4×4 is nog veel moeilijker dan met een gewone auto en is vermoeiend en moet u echt niet onderschatten. Wanneer u zelf een 4×4 huurt zal dit vaak een eenvoudige 4×4 zijn die IJslanders zelf niet zo snel gebruiken. Zelfs ervaren 4×4 chauffeurs uit België en Nederland kunnen beter meerijden met een IJslandse chauffeur. De IJslanders hebben veel ervaring en hebben alles wel meegemaakt. Ook weten ze precies wat ze moeten doen als er wat gebeurd. Een IJslander brengt u naar die plekken die u zelf niet snel zult vinden. 

Laat u dus rijden in IJsland en laat ons weten wat u graag wilt meemaken en zien en wat u wilt doen. U kunt hiervoor het onderstaande contact formulier invullen voor een prijsaanvraag. U kunt met maximaal 4 personen mee in de 4×4 met chauffeur en dit kost dan ongeveer 240 euro per persoon per dag. Denk eens aan het bezoeken van vulkanen, rivieren, moeilijk te bereiken vogelgebieden, gletsjers, etc, etc. Op basis van wat u graag wilt zien en doen maakt uw IJslandse chauffeur een 4×4 safari op maat voor u. U boekt zelf uw eigen vliegtickets en accommodatie voor en na uw 4x safari. De IJslandse chauffeur haalt u op bij uw accommodatie in Reykjavik. Mocht u meerdere dagen met een safari mee willen dan zal de chauffeur ook de accommodaties (en eten e.d.) kunnen organiseren, indien gewenst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *