De Hooglanden van IJsland 2020 en 2021

De Hooglanden van IJsland 2020 en 2021

Bent u ooit wel eens echt in “de middle of nowhere” geweest? De hooglanden van IJsland is zon een plek waar de mens nog steeds slechts een zeldzame bezoeker is. Hier is de natuur nog steeds ruig, met gletsjers, woestijnen van zwart zand,  stomende hete bronnen, actieve en oude vulkanen en vreemde oases die gemaakt zijn van vegetatie. Een bezoek aan deze haast buitenaardse plek is er een die u nooit meer zult vergeten. Vooral omdat alles, van het te gebruiken transport dat nodig is om het te bereiken, tot elke natuurlijke attractie die op u afkomt, is als niets dat u eerder hebt meegemaakt!

Overweeg een jeep safari in 2020-2021

Hoe bereikt u de IJslandse Hooglanden?

Er zijn twee belangrijke routes over land die het noorden en het zuiden verbinden. De westelijke route over Kjolur is in de zomer begaanbaar met normale voertuigen. Deze gaat verder rondom de Langjokull-gletsjer, op weg naar het geothermische veld van Hveravellir, voordat ze via de ringweg in het noorden opduiken. Het weer kan in deze delen van het land echter nog sneller veranderen. We raden u daarom aan om zelf te rijden met een jeepsafari met chauffeur of een georganiseerde tour. De andere, een meer directe en centrale route gaat over het zwarte zand van Sprengisandur, en over alleen ruige wegen en rivieren zonder bruggen, die alleen kunnen worden bereden door grote 4WD-voertuigen. De Sprengisandur-route loopt door gletsjers en strekt zich uit ten zuidoosten van Akureyri, in de buurt van het Myvatn-meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *