Drakenfruit plant kopen en verzorgen

Drakenfruit plant kopen en verzorgen

Een drakenfruit plant kun je kopen als stek, als volwassen plant maar je kunt ze ook zelf kweken. Hoe verzorg je een drakenfruit plant is een veelgehoorde vraag. Hier kun je drakenfruit stekken en planten bestellen. Naast drakenfruit stekken en zaden kun je ook andere drakenfruit variëteiten kweken door te enten. Dit zullen we een volgende keer behandelen. Kijk eerst eens de volgende video om meer te leren over hoe je zelf drakenfruit planten thuis kunt houden.

Hoe kun je drakenfruit thuis kweken. Video.

Drakenfruit is een exotische cactus die voorkomt in Azië, Mexico en delen van Zuid-Amerika. Het wordt niet veel in Noord-Amerika of Europa gekweekt. Drakenfruit kan als sierplanten worden geplant, maar ze hebben heerlijk fruit dat afhankelijk van de soort vrij lekker tot heerlijk is. Het wordt zelfs vaak gebruikt in jam, ijs, vruchtensap en wijn. Laten we beginnen met het beter leren kennen van de verschillende soorten drakenfruit, dan gaan we meteen in op hoe we de plant kunnen laten groeien.

Drakenfruit in bloei

De bloei van deze plant is uniek; ze zijn zelfs een van de grootste bloemen ter wereld. De reden dat ze zo uniek zijn, is niet hun grootte; het is het feit dat de bloemen slechts één nacht opengaan en de geuren die je die nacht zult ervaren surrealistisch en exotisch fruitig zijn. Dragonfruit of pitaya’s zijn uiterst unieke planten die in drie verschillende soorten voorkomen waarvan je kunt genieten. Deze planten zijn ook bekend onder andere namen. In Indonesië buah naga, Thanh long, Thai kaeo mangkon, nanettika fruit, Belle of the Night, Cactus fruit, Kaktus madu en de Cereus behoren tot enkele van de meest voorkomende namen.

Draken fruit bloem in de nacht en in daglicht

Drakenfruit vruchten

Draken fruit vrucht.

Ongeacht het type drakenfruit dat u kweekt, het fruit zal groen zijn totdat het rijp is. Op dat moment zal het ofwel helder rood van kleur zijn of geel. Maar er zijn nog veel meer soorten. De binnenste pulp van elk stuk fruit wordt gevuld met kleine zaadjes die lijken op die in een kiwifruit. 

2 gedachten over “Drakenfruit plant kopen en verzorgen

    1. Je kunt proberen ze zelf met hun eigen stuifmeel te bevruchten. Anders kun je een andere soorten drakenfruit planten kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *