Een IJsland vakantie in 2020 en 2021

Een IJsland vakantie in 2020 en 2021

Een fijne zomer vakantie in IJsland in 2020 en 2021 begint bij Noorderlicht IJsland. Hier zetten we op een aantal dingen op een rijtje die u kunt doen op dit levendige eiland tijdens de zomer van 2020. Geniet allereerst van het heerlijke eten op IJsland. Geniet van de fijne restaurantjes in de haven van Reykjavik of van de restaurants in Akureyri. Hier leest u meer over een speciaal restaurant in IJsland in een tomatenkas. En voor de liefhebbers van pizza vind u hier een beschrijving van de 7 beste pizza restaurants van Reykjavik. Maar ook voor de vegan is er genoeg keus in IJsland. Lees hier meer over de IJslandse restaurants die deels of volledig vegan zijn

mooiste zwembaden ijsland IJsland vakantie ervaringen zwembaden oost ijsland zwembaden reykjavik 2020 2021

Zwemmen in IJsland 2020 en 2021

IJsland is een land met veel mogelijkheden om te zwemmen tijdens een IJsland vakantie in 2020 of 2021. Er zijn 9 zwembaden in Reykjavik, veel meer in het hele hoofdstadgebied en er zijn er wel honderden in het hele land! Ze zijn allemaal geothermisch verwarmd, dus ze zijn heerlijk warm. Sommige mensen gaan erheen om te zwemmen en te sporten, maar de meeste mensen zijn er meestal gewoon aan het ontspannen in de vele bubbelbaden! Lees hier meer over zwemmen in Reykjavik in 2020. Hier leest u meer over zwembaden in IJsland. Hier leest u meer over de thermische baden van IJsland in 2020.

kamperen IJsland wild kamperen in ijsland 2019 en 2020 2021
kamperen IJsland

Wanneer IJsland door de weergoden wordt gezegend, zijn de meeste IJslanders het er over eens dat er weinig dingen op deze wereld zijn die kamperen op IJsland verslaan. Er zijn kampeerplekken in het hele land en het is natuurlijk veel budgetvriendelijker dan in hotels te verblijven. Lees hier meer over kamperen in IJsland in 2020 en 2021. We raden aan om op speciale kampeerplekken te verblijven, maar u mag overal wildkamperen in IJsland dat geen privé-eigendom is. Tijdens de IJslandse zomer kunt u genieten van de middernachtzon van IJsland. Lees hier meer over het weer van IJsland per maand.

Vatnajokull nationaal park ijsland bezoeken

Gletsjers in IJsland bezoeken 2020 en 2021

De meeste mensen denken dat de IJslandse gletsjers en gletsjeractiviteiten in het algemeen alleen in de winter toegankelijk zijn. In de zomer zult u echter precies dezelfde omstandigheden hebben, behalve dan dat het weer eerder warm, zonnig en helder is! Dit betekent dat de zomer perfect is voor het verkennen van het beste van de IJslandse gletsjers! Zorg ervoor dat u de gletsjers altijd bezoekt met een gids of op een georganiseerde reis. De gletsjers kunnen erg gevaarlijk zijn. Helaas is Okjokul de eerste gletsjer van IJsland die gesmolten is. Lees hier of IJsland gevaarlijk is.

IJsland per 4x4 6 daasge rondreis IJsland 2019
Verken IJsland en zie het noorderlicht per 4×4 met of zonder chaufeur

Festivals in IJsland en jeep safari

De zomer is het hoogseizoen voor muziekfestivals in IJsland! In Reykjavik en in bijna elke kleine plaats in het hele land, zijn er sterke tradities voor het vieren van de zomer. Men verzamelt zich dan voor een lang weekend en geniet van drinken en eten, dansen en kamperen met vrienden en familie. Lees hier meer over de IJslandse festivals. Voor wie IJsland tijdens een jeep safari wil verkennen met een jeep met of zonder chauffeur lees dan dit artikel over jeepsafari in IJsland

2 gedachten over “Een IJsland vakantie in 2020 en 2021

  1. mooie website, maar waar vind ik informatie om bijvoorbeeld een jeepsafari met chauffeur te boeken voor mijn aankomende reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *