Kulusuk in Oost Groenland

Kulusuk in Oost Groenland

Kulusuk is de toegangspoort tot verschillende soorten van op avontuur gebaseerde activiteiten voor zowel de zomer als winter. Op hoeveel plaatsen ter wereld weet u waar de eerste stap, nadat u uw bagage uit de bagageband hebt gehaald en de belastingvrije winkel op een internationale luchthaven bent gepasseerd, een transfer te voet of met een terreinwagen op een onverharde weg is. En waar u een uitzicht heeft op met ijs gevulde fjorden? De luchthaven van Kulusuk bevindt zich op een bergachtig eiland omringd door met ijs gevulde wateren in het minst bevolkte deel van het land. Deze luchthavenplaats is gelukkig geen brullende metropool, maar slechts een kleine nederzetting met een bevolking van 250 mensen. De inkomsten uit jagen en vissen zijn voor deze mensen even belangrijk als de inkomsten uit de luchthaven. Lees hier meer over de Groenlandse luchthavens.

Maar dit is waarschijnlijk de reden waarom u in de eerste plaats hebt besloten hierheen te gaan. U bent op zoek naar een Groenlandse avontuurlijke ervaring en wilt de lokale bevolking ontmoeten in een kleine gemeenschap met voldoende ruimte voor verschillen. Kulususk is de toegangspoort voor Oost-Groenland en de mogelijkheden voor avonturen op en rond het eiland omvatten alles, van culturele ontmoetingen tot extreme expedities in de zomer en in de winter. Wandeltochten maken het eiland toegankelijk via grindwegen die de luchthaven met de nederzetting verbinden en gaan zelfs verder naar een nabijgelegen heuvel, de 300 meter hoge Isikajia-berg. Vanaf de top van de heuvel is er een prachtig uitzicht op de Straat van Denemarken, ijsbergen, het fjordensysteem, het eiland Tasiilaq en een groot deel van de grillige kustlijn van het gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *