Oost Groenland vakantie 2020 en 2021

Oost Groenland vakantie 2020 en 2021

De bestemming Oost-Groenland is slechts een korte vlucht van IJsland, maar de cultuur en landschappen zijn een wereld van elkaar verwijderd, en is ideaal voor een fijne vakantie. In een land dat wordt gedomineerd door de ijskap en onmogelijk steile bergketens, hebben 3.500 mensen hun thuis gevonden. De Oost-Groenlandse cultuur is diep geworteld in mythen en legendes, vaak uitgedrukt in bot- en rotstekeningen, maar tegelijkertijd is het een wereldwijd verbonden jagerscultuur met een dagelijkse geest van avontuur. 

Zien en doen in Oost Groenland

Wat kun je doen in Oost Groenland ? IJsfjorden bezoeken, wandelen, heli skiën, kleine nederzettingen, het noorderlicht, middernachtzon en boottochten maken van Oost-Groenland het hele jaar door een geweldige bestemming. De belangrijkste plaats Tasiilaq fungeert ook als de gateway voor avonturiers op langere klim-, kajak-, ijskap- en bergsportexpedities in het ruige binnenland. Oost-Groenland is een afgelegen maar zeer speciale plaats. De taal is anders en de cultuur is diep geworteld in mythen en legendes, wat tot uitdrukking komt in hun felbegeerde ambachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *