Het weer op de Faeröer Eilanden per maand

Het weer op de Faeröer Eilanden per maand

Op de Faeröer eilanden, een autonoom Deens grondgebied, is het klimaat het hele jaar koud, nat en regenachtig. De invloed van de oceaan verkleint het temperatuurbereik zowel tussen dag en nacht als tussen winter en zomer. De wind waait vaak op de Faeröer eilanden, en is het hele jaar door matig of krachtig, maar stormen zijn waarschijnlijk van oktober tot maart. In de hoofdstad van de Faeröer eilanden , Torshavn, varieert de gemiddelde temperatuur van 3,5 ° C in februari tot 11 ° C in augustus, wat de mildste maand is. Daarom is het klimaat bijna sub polair vanwege de koude zomer, hoewel het gemiddelde in de winter boven het vriespunt blijft (0 ° C). Hier zijn de gemiddelde temperaturen op de Faeröer eilanden per maand.

MaandJanFebMarAprMeiJunJulAugSepOctNovDec
Min (°C)212357998532
Max (°C)6667911131312976
Min (°F)363436374145484846413736
Max (°F)434343454852555554484543

Neerslag op de Faeröer Eilanden

Neerslag op de Faeröer eilanden is overvloedig, omdat het 1.300 millimeter per jaar bedraagt, met een maximum in de herfst en winter, van september tot maart, wanneer meer dan 100 mm regen (of sneeuw) per maand valt, en een relatief laag minimum in de lente en zomer. De minst regenachtige maanden zijn mei en juni. Dan is de neerslag ongeveer 55/65 millimeter per maand. In de minst regenachtige periode, van mei tot augustus, regent het nog steeds gemiddeld 12/13 dagen per maand. 

Zon op de Faeröer Eilanden

Op de Faeröer eilanden is er niet veel zon. Bewolkte luchten zijn de norm, maar de zon komt relatief vaker voor van april tot juli. Aan de andere kant, gezien de hoge breedtegraad, zijn de dagen erg lang van mei tot juli. Van ongeveer 5 mei tot 8 augustus zijn er de “witte nachten”, wanneer het zelfs om middernacht niet helemaal donker wordt. In de winter zijn de dagen daarentegen erg kort, vooral van november tot januari, wanneer het weer meestal ook slecht is, dus de duisternis heerst. Ook komt tijdens de herfst en winter het noorderlicht op de Faeröer eilanden voor.

Winter op de Faeröer eilanden

Tijdens de Faeröerse winter vriest het lang niet altijd, maar wind en luchtvochtigheid vergroten het gevoel van koude. Neerslag komt vaker voor dan sneeuw, zelfs in de winter. Aan de andere kant zijn sneeuwval en vorst, meestal niet intens, mogelijk voor een lange periode, dat wil zeggen van oktober tot april. In het binnenland zijn er heuvels waar de hoogte sneeuwval waarschijnlijker maakt, zelfs zo dat je er de sneeuw zelfs in de zomer kunt zien. Er wordt gezegd dat vanaf de top van Slættaratindur, op 880 meter boven zeeniveau, je de IJslandse gletsjer Vatnajökull kunt zien.

Lente Faeröer eilanden weer

De lente is koud en de temperatuur stijgt heel langzaam; in feite liggen de hoogtepunten gemiddeld nog rond 9 ° C nog steeds in mei, maar de dagen in dit seizoen worden tenminste wel lekker lang.

Zomer op de Faeröer eilanden weer

De zomer is erg koel, zo niet koud, met hoogtepunten rond 11/13 ° C. Er kunnen echter ook milde dagen zijn. De hoogste geregistreerde temperaturen liggen rond de 20/22 ° C.

Zeewater temperatuur Faeroer eilanden

De oceaan is het hele jaar door koud: de zeetemperatuur varieert van 6 ° C in februari en maart tot 11 ° C in augustus. In de winter is de watertemperatuur vanwege de Golfstroom relatief hoog in vergelijking met de breedtegraad.

Wat is de beste tijd om de Faeröer eilanden te bezoeken

De beste tijd om de Faeröer te bezoeken is de zomer, van juni tot augustus, omdat het de minst koude en de minst regenachtige periode van het jaar is. In september is de temperatuur even koel als in juni, maar het regent vaker en de dagen zijn korter. In mei is de temperatuur is het kouder, maar de dagen zijn lang en de frequentie van regenval is vergelijkbaar met die van de zomer.

Hoe te kleden op de Faeröer eilanden?

In de winter: breng dan warme kleding, een fleece, een dons jack, een muts, handschoenen en een waterdicht windjack mee. In de zomer op de Faeröer eilanden brengt u dan een shirt, een trui, een jas, laarzen en een regenjas of paraplu mee. Lees hier meer over het weer in IJsland per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *