Narsarsuaq in Zuid Groenland

Narsarsuaq in Zuid Groenland

Narsarsuaq is de toegangspoort tot wandelpaden door weelderige valleien en Noorse ruïnes gespot langs een diepe fjord. Narsarsuaq en de directe omgeving in de Tunulliarfik Fjord hebben een ongelooflijke betekenis voor de geschiedenis van Groenland, want het land waar Narsarsuaq nu is, heeft Groenland zijn naam verdiend. De Noorse Vikingen vestigden zich vele eeuwen geleden in deze omgeving en gaven Narsarsuaq een naam die suggereert dat een Arctisch bos de grote vlakte bedekte. De Vikingen noemden dit land Groenland en vertelden verhalen over groene natuur in een diep fjord waar hun Noordse broeders woonden.

Met Narsarsuaq als uw thuisbasis, ontdekt u de lange geschiedenis die in de Tunulliarfik Fjord ligt. Verbind de Viking-ruïnes door te zeilen of wandelen tussen Qassiarsuk, Igaliku en Hvalsey. Het is één ding om te lezen over middeleeuwse boerderijen in de sagen, maar iets heel anders om ze tot leven te zien komen door op dezelfde plek te staan ​​waar de kolonist en viking Erik de Rode meer dan een millennium geleden stonden.

Waar wandelparadijs

De machtige natuur die Narsarsuaq omringt – het fjordwater gespot met turquoise ijsbergen en de diepe vallei die direct naar de Groenlandse ijskap wijst – wacht gewoon om ontdekt te worden. Terwijl deze schoonheid u als een grote kracht in de natuur oproept, is het de eenzaamheid en het contrast van idyllische valleien naast krachtig en ruig ijs dat u daar houdt.
Zeilen tussen blauw ijs of wandelen en rondvliegen over weelderige heuvels en gletsjers zijn de klassieke ervaringen die geweldige actie toevoegen aan uw vakantie. Maar een echte buitenmens kan ook geluk vinden in de kleine geneugten rond Narsarsuaq. Ga vissen op het strand en fietsen langs graspaden om overblijfselen te vinden van toen Narsarsuaq een Amerikaanse militaire basis was. Of tel de Groenlandse zeearenden en haviken boven uw hoofd terwijl u de mooiste slaapplek in de Bloemenvallei kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *