Het noorderlicht op de Faeröer eilanden 2020 en 2021

Het noorderlicht op de Faeröer eilanden 2020 en 2021

Kun je het noorderlicht op de Faeröer eilanden zien ? Hoe vaak komen ze voor? En wat is de beste tijd om de Faeröer eilanden te bezoeken om het noorderlicht te ervaren? Lees verder om alles te ontdekken wat er te weten valt over Aurora Borealis op de Faeröer eilanden. Met wat geluk kunt u het noorderlicht op de Faeröer eilanden ervaren tijdens de wintermaanden van november tot februari. De fluweelachtige lichten boven u zien dansen tijdens een heldere koude nacht is een absoluut magische ervaring die u altijd bijblijft. Voor de mensen die het geluk hebben om het te ervaren, is het zien van het noorderlicht op de Faeröer gemakkelijk het hoogtepunt van hun reis te noemen.

Noorderlicht Faeröer eilanden wanneer 2020

Het spotten van het noorderlicht kan op geen enkele locatie ter wereld worden gegarandeerd, omdat veel ervan afhangt van of het weer helder is en de temperatuur naar 0C of lager gaat. Als het zien van het noorderlicht bovenaan uw absolute wenslijst staat, zijn er plaatsen dichter bij de poolcirkel waar u ze eerder zult ervaren. Denk dan aan het noorderlicht van IJsland en het noorderlicht van Groenland. Als u hier tijdens de wintermaanden bent en het noorderlicht wilt ervaren, raden we je aan de weersvoorspelling voor de avond en nachten goed in de gaten te houden om te zien wanneer de lucht naar verwachting helder is en de temperaturen worden voorspeld rond of onder het vriespunt.

Noorderlicht op de Noordelijke Faeröer eilanden

De Faeröer eilanden bevinden zich op 62 ° NB aan de zuidrand van de poolcirkel. Als u in de winter op de Faeröer bent en de lucht helder is, zult u waarschijnlijk een vage groene aurora vangen als u uw camera in een noordelijke richting richt wanneer het donker is. Om uw kansen op het zien van het noorderlicht te vergroten, raden we u aan de stad uit te gaan, omdat stadslichten het noorderlicht blokkeren. Als u in Tórshavn bent, maak dan een rit noordelijk naar Oyggjarvegurin en rij verder noordelijk naar Sornfelli. Als u op de noordelijke eilanden bent, gaat u dan naar het noordelijke deel van het land, bij voorkeur naar het kustplaatsje Viðareiði. Lees hier meer over een Faeröer eilanden vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *