Het Floi vogel reservaat

Het Floi vogel reservaat

Ten noordwesten van de plaats Eyrarbakki ligt een moerasgebied dat rijk is aan vogels. Het reservaat heeft wandelpaden, een vogelhut en een plek om vogels te spotten. Het natuurreservaat Flói is een vogel- en natuurreservaat in de buurt van de gemeente Årborg in de zuidelijke regio van IJsland. Het omvat een stuk van de oostkust van de rivier de Ölfusá. Het reservaat is ongeveer 1 – 1,5 km breed en 4,5 km lang. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 5 km2. De vogels die hier gezien worden zijn bijvoorbeeld de goudeplevier, regenwulp, roodkeelduiker en noordse stern. Lees hier meer over welke vogels je hier nog meer kunt zien. Het is allemaal laaggelegen moerasland. Het ligt gemiddeld slechts 2 m boven zeeniveau. Dit gebied is onderhevig aan overstroming van zeewater bij het springtij. Er zijn prachtige uitzichten op de omliggende bergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *