De 7 beste pizza restaurants in Reykjavik

De 7 beste pizza restaurants in Reykjavik

Voor wie pizza restaurants in Reykjavik wil bezoeken hebben wij een lijst samengesteld van de 7 beste piza restaurants van de hoofdstad van IJsland. 
Nou, je hebt geluk, want pizza is het populairste fastfood van IJsland en er zijn tal van plaatsen klaar om je de perfecte piza slice aan te bieden. Lees smakelijk  !

Het Coocoo’s Nest pizza restaurant Reykjavik

Ontdek dit schattige en rustieke, door een familie gerunde, eetcafé. Het ligt dicht bij de haven van Reykjavík en u zult niet teleurgesteld worden. Het Coocoo’s Nest organiseert thema-avonden dus kom langs op een woensdag- of donderdagavond om te genieten van een van hun heerlijke gastronomische wonder pizza’s. De populariteit van dit restaurant bij de locals is een bewijs van zijn culinaire kwaliteit. Als je avontuurlijk of coocoo bent, waarom zou je het dan niet iets ongewoons proberen. Wat dacht je van een vegetarische IJslandse pizza met mozzarella, blauwe kaas, appels, biologische honing en hazelnoten.

De begeerde, zoals de naam al zegt vegan pizza, Vegan Surprise is – een steeds veranderende traktatie gemaakt van wat elke week het meest fris en interessant is. Deze gezellige plek ligt op slechts 10-15 minuten van het centrale centrum van de stad. Het adres van Coocoos Nest Reykjavik is Grandagarður 23, 101 Reykjavík en de openingstijden zijn voor pizza – wo en do 19.00 – 22.00 uur.

Pizza with no name

Een van de best bewaarde geheimen van Reykjavík, Pizza with no name, bij Hverfisgata 12, is net zo lekker als mysterieus. Je zou gemakkelijk kunnen denken denken dat je een privéwoning binnenstapte in plaats van een restaurant. Het warme en ontspannen decor verwelkomt je onmiddellijk in de ietwat eigenzinnige omgeving. Mede in handen van Michelin-sterrenchef, Gunnar Karl Gíslason, zal het zeer eclectische menu van Pizza with No Name je intrigeren en enthousiast maken om de vreemde maar heerlijke pizza’s te proeven. Een van de bekendste pizza’s is de gerenommeerde aardappelpizza met gekookte aardappelen, roomkaas, rucola en truffelmayo.

Als je er vroeg op de dag bent of misschien na een avondje uit, bestel dan de ‘ontbijtpizza’ met spek en eieren, een geweldige manier om je dag te beginnen of de avond ervoor te compenseren. Dit restaurant deelt het gebouw met deskundige ambachtelijke bierhandelaren Mikkeller & Friends, en je bent van harte welkom om je bier mee te nemen als je van je pizza geniet. Het adres is  Hverfisgata 12, 101 Reykjavík, de openingstijden zijn: ma-vr: 17:30 – 01:00 | Zat-Zon: 11:30-01:00.

Eldofninn pizza restaurant Reykjavik

Dit populaire afhaalrestaurant is een familiebedrijf dat er trots op is alles vanaf de basis te maken en alleen de beste lokale ingrediënten te selecteren. Met een echte steenoven die rechtstreeks uit Italië is geïmporteerd, worden de heerlijke pizza’s in een houtvuur gebakken op een stenen bord, zodat uw pizza aan alle kanten gelijk gaar is. Dit restaurant loopt snel vol, en tijdens het avondeten in het weekend kun je een uur wachten op een afhaalmaaltijd of een tafel. Eldofninn neemt namelijk geen reserveringen aan. Je kunt je heerlijke pizza wegspoelen met een selectie bieren en wijn, evenals uitstekende Italiaanse koffie, rechtstreeks geïmporteerd uit het moederland Italië. Met veel vegetarische en veganistische opties, worden planteneters gegarandeerd gelukkig gehouden. Kom voor de pizza, blijf voor het knoflookbrood ! Het adres van
Eldofninn is Efstaland 26, 108 Reykjavík, de openingstijden zijn : di – do & zo: 11:30 -21uur | Vr & za: 11:30-2 uur. 

Hornið pizzaria

Hornið is het oudste en in feite eerste Italiaanse restaurant van Reykjavík. Het is opgericht in 1979. Het is ook een gevestigde zaak, en in het steeds veranderende centrum van Reykjavík kunt u erop vertrouwen dat het vriendelijke gele hoekhuis Hornið een bezoek waard is. De locatie bij de haven in Reykjavík maakt het een ideale stop voor het avondeten na een dag het eiland verkennen. Of voor een avondje uit. De ruime portiegroottes laten ook niet te wensen over. Bekend om zijn verse ingrediënten en bijzonder heerlijke pizza’s met vakkundig bereide dunne korsten, is Hornið een perfect pizza restaurant in Reykjavik voor gezinnen. Probeer eens de Pizza Pescatore, een zeevruchtenpizza met garnalen, mosselen en sint-jakobsschelpen – je kunt toch niet zo dicht bij de zee komen zonder het te proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *