IJsland insecten

IJsland insecten

Zijn er insecten op IJsland ? En zijn er stekende insecten in IJsland ? Ja, er zijn insecten in IJsland met ongeveer 380 soorten, waarvan er een ook steekt. De stekende muggen (Culicidae) bestaan overigens ​​niet in IJsland of de Faeröer (lees hier artikel over muggen in IJsland), en dit zijn de enige landen ter wereld, waar ze niet worden gevonden. De reden is waarschijnlijk het wisselvallige weer. Tot de meest voorkomende insecten op IJsland behoren: de gewone huisvlieg (Musca domestica), de mindere huisvlieg (Fannia cannicularis), de kraanvlieg (Tupulidae), de klap (Calliphora, ten minste 4 soorten), de mest -vlieg, * de zwarte vlieg (Simulidae; 4 soorten) en De Chironomid (Chironomidae).

Zwarte vlieg IJsland

De zwarte vlieg is een Amerikaanse soort en de enige, die mensen en andere zoogdieren bijt. Alleen de vrouwtjes bijten en de beten zwellen een beetje en jeuken. De vrouwelijke soorten Simulium aureum en Simulium vernum bijten alleen vogels. Het Cnephia ursinum gedijt van bloemen, net als de mannetjes van alle andere soorten.

Chironomiden op IJsland

De chironomiden zijn de meest voorkomende soorten insecten in IJsland. In totaal zijn er ongeveer 50 soorten gespot in IJsland, terwijl ongeveer 1000 soorten te vinden zijn op meren en rivieren en in moerassen elders in de wereld. De meest voorkomende insecten soort in IJsland is: De eilandicus Chironnomidae (ongeveer 100.000 larven zijn geschat op één m² op het Myvatn-meer). Deze soort is een zeer belangrijke schakel in de voedselketen van de lokale vissen en dan vooral de forellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *