Landmannalaugar in de Hooglanden van IJsland bezoeken

Landmannalaugar in de Hooglanden van IJsland bezoeken

Landmannalaugar, net als Kerlingarfjöll, staat bekend om zijn kleurrijke landschap en geothermische activiteit en is een van de bezienswaardigheden van de IJslandse Hooglanden. Landmannalaugar is het startpunt voor de Laugavegur-trektocht, de beroemdste meerdaagse wandeling in IJsland. Daarom is er mogelijk een groot aantal bezoekers in de omgeving. Het hoogtepunt van Landmannalaugar, afgezien van het adembenemende landschap, is een enorm warm geothermisch zwembad dat perfect is om in te zwemmen. Lees hier over de mooiste zwembaden van IJsland. Er zijn geen faciliteiten bij het zwembad, maar voor de meeste mensen maakt dat niet en kleden zich uit op het terras bij het zwembad. Het zwembad wordt elk jaar bezocht door meer dan 100.000 mensen, volgens een boek met de naam Thermal Pools in IJsland dan. Landmannalaugar is een perfecte dag tour vanuit Reykjavik voor diegenen die een glimp van de Centrale Hooglanden van IJsland willen opvangen. Interessante attracties in de omgeving zijn De Laugavegur Trail en Mt. Hekla. Hoe er te geraken: Het wordt afgeraden om naar Landmannalaugar te rijden in kleine of middelgrote auto’s. Je hebt een goede 4×4-auto nodig als je zelf aan het rijden bent. Of je kunt met een jeep safari op maat meegaan. Busritten van Reykjavik naar Landmannalaugar zijn ook beschikbaar, je kunt hier kaartjes kopen. Lees hier meer over bezienswaardigheden Hooglanden IJsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *