Kerlingarfjöll in de IJslandse hooglanden bezoeken

Kerlingarfjöll in de IJslandse hooglanden bezoeken

Kerlingarfjöll is een rhyoliet caldera-complex in de hooglanden van IJsland, niet ver van de Kjölur-hooglandroute. Omdat het een geologische hotspot is, wordt het gebied omringd door actieve vulkanen en natuurlijke geothermische zwembaden. Naast de geothermische activiteit is de meest kenmerkende eigenschap van Kerlingarfjöll de kleurrijkheid. Het roodachtige oppervlak van Kerlingarfjöll is afkomstig van vulkanische mineralen. Er zijn tal van wandelpaden in het gebied Kerlingarfjöll, waarvan sommige zelfs zijn gemarkeerd. De langste, The Circle Route, is een 47 km lang pad dat je rond Kerlingarfjöll brengt. Er zijn hutten onderweg zodat je onderweg niet hoeft te kamperen tenzij je dat wilt. Andere wandelingen zijn korter en te doen in slechts één dag.
Kerlingarfjöll was vroeger een skioord, maar de skilift is gesloten. De faciliteiten zijn er nog steeds en het is mogelijk om daar een accommodatie te boeken. Er is een restaurant in de buurt, kookfaciliteiten en een camping.

2 gedachten over “Kerlingarfjöll in de IJslandse hooglanden bezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *