Bezienswaardigheden van Hooglanden IJsland

Bezienswaardigheden van Hooglanden IJsland

De centrale hooglanden van IJsland is de grootste en meest afgelegen regio van IJsland en heeft ongelooflijk veel bezienswaardigheden. Het is ook een van de grootste onbewoonde gebieden in Europa. De Centrale Hooglanden trekken niet zoveel buitenlandse bezoekers als andere regio’s van IJsland. De redenen voor deze onpopulariteit zijn heel begrijpelijk: de wegen in de Hooglanden zijn vaak gesloten en te  voor kleine auto’s, het weer daarboven kan behoorlijk heftig zijn en er zijn niet veel opties voor eten / accommodatie.

De hooglanden van IJsland hebben veel te bieden

De regio heeft echter veel te bieden, ondanks de harde natuur. Er is een groot aantal prachtige watervallen, gletsjers, vulkanen, geothermische gebieden, ravijnen en bergen in de hooglanden van IJsland; en verschillende opties voor buitenactiviteiten zoals wandelen, mountainbiken of paardrijden in Hooglanden IJsland. Het is misschien moeilijk om te beslissen waar naar toe te gaan in de Hooglanden, want het hele gebied is enorm. Misschien wil je grote delen vermijden die niets anders bieden dan uitgestrektheid en in plaats daarvan kiezen voor bestemmingen die bekend staan ​​om hun wandelmogelijkheden of mooie attracties. Dit is een selectie van de meest opvallende plaatsen in de Centrale Hooglanden van IJsland. Deze bezienswaardigheden zijn Thorsmork, Kerlingarfjöll , Landmannalaugar

Eén gedachte over “Bezienswaardigheden van Hooglanden IJsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *