De natuur van IJsland moet je verkent hebben

De natuur van IJsland moet je verkent hebben

Voor wie naar IJsland komt moet eenvoudigweg de natuur van IJsland bezoeken, ervaren, beleven en zien. Het begint al wanneer je met het vliegtuig over IJsland vliegt. De kleuren die je op IJsland ziet zie je op weinig andere plekken van de wereld. Als af en toe de zon schijnt zie je nog veel meer kleuren. Bruin, zwart, rood, smaragd groen, blauw en parelwit zijn maar een paar kleuren die je binnen een paar seconden kunt zien vanuit de lucht. IJsland is een land van vuur en ijs met haar vulkanen en gletsjers. De IJslandse natuur is vol met bergen, dalen, fjorden, rivieren en beekjes, gletsjermeren, warmwaterbronnen, zwarte en gele stranden, vogelkliffen en vooral schone lucht. Als iemand een sigaret op een kilometer afstand rookt kun je hem waarschijnlijk ruiken als de wind jouw kant op waait.

Hoe kun je de IJslandse natuur gaan verkennen

Je kunt de natuur in IJsland op verschillende manieren verkennen. Er zijn verschillende nationale parken in IJsland. Lees hier over vulkanen in IJsland die kunnen uitbarsten, over de grootste gletsjer van IJsland bezoeken, wandelen in IJsland, fietsen in IJsland, paardrijden in IJsland, jeepsafari IJsland per 4×4 en rivier raften in IJsland. Lees hier meer over de regio´s van IJsland die je kunt bezoeken. Je kunt hier algemene informatie over IJsland vinden. Lees hier meer over de flora en fauna in de IJslandse natuur.

Eén gedachte over “De natuur van IJsland moet je verkent hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *