Supermarkt IJsland openingstijden, Reykjavik, Keflavik en kaart

Supermarkt IJsland openingstijden, Reykjavik, Keflavik en kaart

Hier vindt je de dichtstbijzijnde supermarkt IJsland kaart en openingstijden van de toonaangevende supermarktketens in IJsland:
Bonus.  De Bonus-winkels zijn winkels met elke dag lage prijs.
Hagkaup. Hagkaup zijn supermarkten met een breder assortiment.
Kronan. Kronan-stors zijn winkels die elke dag een lage prijs bieden.

Budget winkels IJsland

Bónus is waarschijnlijk de bekendste budgetwinkel in IJsland en wordt meestal als de goedkoopste beschouwd. Het interieur is vrij spartaans en de selectie niet geweldig maar het zou je basis aan voedselbehoeften moeten vervullen. Budgetmerk is Euroshopper. Net als Bónus is Krónan een budgetwinkel en wordt hij meestal tot de goedkoopste gerekend. De Krónan-winkels zijn meestal een beetje groter dan Bónus en hebben een grotere selectie – vooral als het gaat om vers vlees en vis. Ze hebben een aanzienlijk grote gezondheidsafdeling die veel mensen met dieetbeperkingen goed zal bedienen (geen gluten, geen conserveermiddelen, voor vegetarisch eten in IJsland , enz.). Budgetmerk is first price. Nettó is een budgetwinkel die in Akureyri is begonnen en nu heel veel winkels in het hele land heeft geopend. Het is aan de goedkopere kant van het spectrum en verkoopt allerlei andere dingen, zoals garen en bordspellen. Budgetmerken zijn X-tra en Coop. Lees hier meer over IJslands bier.

Winkelketen in Reykjavík

Víðir is een relatief nieuwe winkelketen in Reykjavík en de omliggende gebieden die versere groenten en fruit biedt dan de meeste andere winkels en een breed scala aan gezondere opties. Het is een beetje duurder dan de budgetwinkels, maar nog steeds redelijk gezien de kwaliteit. Hagkaup komt waarschijnlijk het dichtst bij het zijn van hypermarkt zoals je in veel landen om ons heen kunt vinden. Het biedt alles, van eten tot cosmetica en huishoudelijke apparaten. Het is ook een van de beste plaatsen om lopi te kopen als je midden in de nacht niet naar het Álafoss-verkooppunt of de lopi kunt omdat sommige winkels 24/7 open zijn. Eten is duur – achtig – andere dingen zijn gemiddeld. Ik moet zeggen dat 10-11 waarschijnlijk de duurste winkel in IJsland is. Het is overal, zelfs op Keflavík Airport, en het is het soort plek waar je iets koopt als je geen tijd hebt om ergens anders heen te gaan, maar je gaat daar niet winkelen. Je zult merken dat wanneer je naar binnen gaat, de snackrekken het grootste deel van hun winkels overnemen en de meeste zijn 24/7 open.

Supermarkten buiten Reykjavik

Wanneer je Reykjavík verlaat, zult je merken dat je steeds meer supermarkten zult zien die beginnen met het woord Samkaup en steeds minder grote supermarkten zoals Bónus en Krónan. Ze zijn aanzienlijk duurder dan de grotere winkels. Tankstations in IJsland zijn overigens een goed alternatief. Samkaup Strax is het kleine zusje van Samkaup Úrval. Beide winkels maken deel uit van hetzelfde bedrijf dat ook eigenaar is van Nettó, Krambúð en Kjörbúðin en het ligt waarschijnlijk ergens tussenin in qua prijzen. De meeste mensen die in steden wonen die alleen deze winkels aanbieden, zullen naar een grotere supermarkt rijden om hun bulkaankoop te doen omdat het zo veel goedkoper is. Kjörbúðin is een keten van supermarkten in het hele land. Het is niet te vinden in Reykjavík of andere grotere steden, dus ze lijken zich te concentreren op kleine of middelgrote steden. De winkeleigenaars beweren een enquête te hebben gemaakt voor de stedelingen rondom het IJslandse platteland en hebben deze keten op basis van het onderzoek samengesteld om aan de behoeften en wensen van de klanten te voldoen. Ik heb geen idee of dat gelukt is, maar ze krijgen in ieder geval een punt om te proberen.

Overige supermarkten IJsland

Degenen van jullie die IJsland al hebben bezocht, kennen Krambúð misschien, een kleine supermarkt die 24/7 open is, op Skólavörðustígur in de buurt van Hallgrímskirkja. Het is een van de winkels die klein is en nogal duur, maar een redder in nood is als je na de openingstijden van de goedkopere winkels iets nodig hebt. Nu hebben ze nog drie winkels in het hele land. De ene in Reykjavík en Reykjanesbær is 24/7 open en de andere twee hebben ook lange openingstijden. Ik moet toegeven dat ik nog nooit in een Kjarval-winkel ben geweest en heel weinig over hen weet. Zo weinig zelfs dat ik ze bijna op deze lijst vergat. Ze zijn alleen in het zuiden van het land en op hun website zeggen ze dat ze zich richten op producten uit de streek en de prijzen laag houden. Ze waren ook de eerste winkel van alle in deze post genoemde winkels om hun website ook in het Engels te hebben, maar nu hebben enkele anderen hun voorbeeld gevolgd. Iceland is niet alleen de naam van ons geliefde land, maar ook een supermarkt. Ja, dit kan nogal verwarrend zijn, vooral wanneer die supermarkt zich in IJsland bevindt. Iceland – de supermarkt – heeft drie winkels, twee in Reykjavík (beide in de wijk Breiðholt) en één in Kópavogur. De prijzen zijn hoger dan die in Bónus of Krónan, maar ze hebben een vergelijkbare selectie en zijn 24/7 open. Hun belangrijkste attractie is misschien wel de enorme voorraad snoep met 50% korting tijdens het weekend. Het is een soort van culturele ervaring om getuige te zijn van de golf van snoep gekke kinderen (en volwassenen) die op zaterdag door deze winkels browsen (de aangewezen “nammidagur” (snoepdag) in IJsland). Lees hier meer over algemene informatie IJsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *