Zwembaden Oost IJsland

Zwembaden Oost IJsland

IJsland staat bekend om zijn zwembaden en er is geen tekort aan deze in Oost-IJsland. Hier beschrijven we 11 zwembaden in Oost IJsland. Voor wie in Oost IJsland verblijft en zich wil opwarmen kan dat doen in deze door warmwaterbronnen verwarmde zwembaden van IJsland

Selárdalur zwembad

Het zwembad ligt 3,5 km. vanaf weg 85 op de weg naar Bakkafjörður en 12 km. van het centrum van Vopnafjörður. Het zwembad ligt aan de oevers van de rivier de Selá die langs een ondiep ravijn loopt. Het is een prachtige omgeving voor een zwembad en is beroemd om zijn omgeving. Vlakbij is een warmwaterbron die al vele jaren wordt gebruikt om te zwemmen. Vandaag worden de warmwaterbronnen gebruikt om het water in het zwembad op te warmen. De toegang voor gehandicapten is goed in de Selá-poel. Er is ook een picknickplaats en een groot zonneterras, evenals een groot bubbelbad en een peuterbad voor kinderen. Het zwembad werd geopend in de zomer van 1950, is in goede staat en de omgeving is altijd goed onderhouden. Het zwembad van Selárdalur, Telefoon: 473 1499 – 473 1331. E-mail: info@vopnafjardarhreppur.is. GPS Points N65° 48′ 7.616″ W14° 54′ 37.022″.

Neskaupstaður zwembad

Zwembad Stefánslaug is een uitstekend openluchtzwembad met bubbelbaden, sauna en twee waterglijbanen. Gelegen in de heuvels van Neskaupstaður, is het uitzicht vanaf het zwembad over de Norðfjörður fjord prachtig. Het gebouw zelf biedt een prima plek voor degenen die graag in de zon liggen. In de jaren 2001 tot 2006 is het zwembad praktisch vanaf de grond opnieuw opgebouwd, eerst het zwembad zelf en daarna de poolhouse. Kort daarna werden de twee waterglijbanen toegevoegd aan de faciliteit, tot groot genoegen van de jongere gasten. Telefoon
+354 477-1243. E-mail itmnes@fjardabyggd.is. Adres:  Neskaupstaður, Miðstræti 15, GPS PointsN65° 8′ 53.638″ W13° 41′ 18.435″.

Stöðvarfjörður zwembad Oost IJsland

Het zwembad  Stöðvarfjörður in het dorp Stöðvarfjörður bevind zich een prachtig maar klein buitenzwembad, direct bij de basisschool. Het is gebouwd in 1982 en de zwembaden zijn 16,67 meter lang. Het heeft en buitenbad met een hot-tub. Adres:  Stöðvarfjörður Swimming pool Skólabraut 20, GPS Points N64° 49′ 59.413″ W13° 52′ 11.000″. Telefoon:
+354 475-9046. E-mail: itn.stod@fjardabyggd.is

Á Hreindýraslóðum zwembad

Het Skjöldólfsstaðir schoolgebouw ligt in het hart van het rendier gebied en biedt accommodatie in een-, twee- en driepersoonskamers met gedeelde faciliteiten. Er is ook een slaapzak accommodatie. Bovendien is er een binnen- en buitenspeeltuin voor kinderen en een zwembad. Ook is er een camping en restaurant op het terrein. Neem contact op voor de prijzen en boekingsinformatie. Op aanvraag zijn er ook voor groepen mogelijkheden. Adres: Á Hreindýraslóðum, Skjöldólfsstaðir. GPS Points N65° 18′ 58.886″ W15° 7′ 11.859″.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *