Botanische tuin Reykjavik in Laugardalur IJsland

Botanische tuin Reykjavik in Laugardalur IJsland

De botanische tuin in Laugardalur, Reykjavik, is een van de verborgen schatten van de stad. Het is een prachtig buitengebied met bloeiende bloemen, bomen, vijvers, vogels en buitenlandse plantensoorten die worden verzameld, geconserveerd en geregistreerd. De tuin bevat momenteel meer dan 5.000 plantensoorten, variaties en rassen. Het is onderverdeeld in de collecties: de flora van IJsland; meerjarige buitenlandse planten; een rozencollectie; bosbodem planten; een boomverzameling; een tuinhuisje; een rotstuin en een gastronomische tuin. Elke plant is gelabeld met de IJslandse en Latijnse soorten- en geslachtsnamen en ook hun oorsprong is beschreven. De botanische tuin werd opgericht op 18 augustus 1961 op de 175e verjaardag van de stad. Sindsdien is het een rustige plek geweest waar je de natuur kunt bestuderen en de enorme diversiteit aan vegetatie van de noordelijke gematigde zone kunt verkennen. 

Openingstijden botanische tuin Reykjavik en koffiehuis- en restaurant Cafe Flora

Tijdens de zomermaanden wordt het koffiehuis- en restaurant Cafe Flora geëxploiteerd in het prieel van de botanische tuin. Het restaurant is geïnspireerd op de locatie en veel ingrediënten die bij Cafe Flora worden gebruikt, worden biologisch in de tuin geteeld. Denk hierbij aan groenten, kruiden en specerijen. Op die manier kunnen de gasten van de tuin de planten leren kennen en ze dan ook proeven! Het menu richt zich voornamelijk op lichte en eenvoudige Scandinavische gerechten, samen met koffie en gebak. De botanische tuin Reykjavik is het hele jaar door geopend. In de zomer zijn de openingstijden van het prieel van 10.00 tot 22.00 uur (april-september), in de winter zijn ze van 10.00-17.00 uur (oktober-maart). Onderwijs is een van de hoofddoelen van de tuin. De botanische tuin Reykjavik is zeer de moeite waard om te bezoeken. Er is ook een botanische tuin in Akureyri in Noord IJsland op 6 uur rijden van de hoofdstad die het hele jaar open is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *