Hooglanden regio IJsland 2019

Hooglanden regio IJsland 2019

De Hooglanden van IJsland worden gekenmerkt door enkele van de meest ontzagwekkende, mooie en “buitenaardse” landschappen van IJsland. Ze beslaan een groot deel van het onbewoonde binnenland, ofwel het hooglandplateau van IJsland. Hier vind je hoge bergen met enorme kraters, majestueuze gletsjers en grimmige rotsachtige woestijnen. Maar ook vulkanen, bergmeren, immense lavavelden, zwart vulkanisch zand en rivieren domineren deze regio. Verschillende van de vulkanen zijn nog actief, andere zijn uitgewerkt. Toch, verborgen in de Hooglanden regio IJsland, kun je ook weelderige groene oases vinden in afgelegen valleien, evenals geothermische warmwaterbronnen. In het oosten van de regio kun je met wat geluk rendieren vinden. Deze zijn vooral in de winter goed te zien wanneer ze uit de hooglanden naar beneden komen om voedsel te vinden. De rendieren zijn vroeger uit Noorwegen gehaald. Een ander prachtig zoogdier is de poolvos die zowel wit als grijs (blauw genoemd) kan zijn. Ook zijn neef de rode vos komt hier voor.

Hooglanden regio IJsland, paradijs voor natuurliefhebbers

De Hooglanden zijn een waar paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars, fotografen, geologen, vulkanologen en alle reizigers die op zoek zijn naar authentieke avonturen. Tijdens de zomermaanden (juni – augustus) zijn de Hooglanden alleen volledig toegankelijk voor voertuigen met een 4×4-aandrijving. Georganiseerde 4×4 tours rijden regelmatig met jeeps door het binnenland van het achterland. Dit gebeurd ook met super jeeps die je naar normaal gesproken ontoegankelijke terreinen kunnen brengen. Van alle verschillende sporen doorkruisen slechts twee routes de hele weg tussen noord en zuid. Dit zijn Sprengisandur (F26) en Kjölur (F35). Enkele van de meest fascinerende delen van de IJslandse Hooglanden zijn de Þórsmörk (Thorsmork), Landmannalaugar, Kerlingarfjöll (Kerlingarfjoll) en de Kverkfjöll (Kverkfjoll) bergen. Maar ook het gebied rond de Askja vulkaan en Herðubreið (Herdubreid) is indrukwekkend. De Hooglanden regio IJsland is top !

Eén gedachte over “Hooglanden regio IJsland 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *