Noorderlicht IJsland vakantie

Noorderlicht IJsland vakantie

Een noorderlicht IJsland vakantie staat bij veel mensen hoog op het lijstje met vakanties die eens gedaan moeten worden. Het noorderlicht zien heeft iets betoverends. Daarom organiseren wij o.a. noorderlicht vakanties in IJsland in de maanden dat het noorderlicht gezien kan worden. De donkere maanden van het jaar. Gelukkig is er dan ook genoeg te doen in IJsland, al zijn de dagen kort.

Combinatie van noorderlicht vakantie IJsland en andere activiteiten

Het fenomeen van het noorderlicht op IJsland is moeilijk te beschrijven. Het is net als de Grand Canyon in Amerika beschrijven aan iemand. Je kunt wel zeggen hoe groots het is, maar niemand zal het begrijpen totdat ze het met hun eigen ogen gezien hebben. Toen ik de eerste keer het noorderlicht te zien kreeg was in de Yukon in Canada. Het was in de late avond dat mijn broer mij op het fenomeen wees. Het berenkoud en door de autoruit was het redelijk te zien. Het deed me denken aan een groep groen verlichte  spreeuwen die achtervolgt werden door een roofvogel. Maar hoe prachtig het schouwspel ook was, ik vond het te koud om naar buiten te gaan. Ik was moe van de jetlag en had geen goede kleding bij me. Dat was jammer maar een goede les.

Georganiseerd het noorderlicht bekijken in IJsland

noorderlicht-ijsland-vakantie
Noorderlicht IJsland

Het voordeel van naar IJsland gaan en met een georganiseerde groep is dat je warme kleding krijgt. In de Noordelijke landen zeggen ze vaak: “Er is geen slecht weer, maar wel slechte kleding”. En dat klopt als een bus. Een ander voordeel van IJsland is dat je geen jetlag hebt. Er is slechts een uur tijdsverschil tussen IJsland en België/Nederland. Het is een uur vroeger. Het noorderlicht is vanaf de late avond te zien. Zorg ervoor om uitgerust op weg te gaan. Gelukkig zal de koude lucht buiten je wel weer wakker maken om het noorderlicht te bekijken. 

2 gedachten over “Noorderlicht IJsland vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *