Duurzame vakantie IJsland

Duurzame vakantie IJsland

Voor veel mensen is vakantie iets wat het leven kleur geeft. Nieuwe plekken ontdekken, nieuwe culturen bewonderen, heerlijk nieuwe smaken, geuren en kleuren. De drukte of juist de rust opzoeken. Voor anderen is het een ontsnapping uit de harde werkelijkheid. Op vakantie gaan is voor sommige mensen belangrijk om aan de omgeving te laten zien hoe succesvol ze zijn. Wat de reden ook is reizen willen we bijna allemaal. Dankzij fossiele brandstof is het ook nog eens mogelijk om snel naar verre bestemmingen te reizen. Omdat we reizen worden gigantische hoeveelheden ziekmakende fijnstoffen en CO2 in de lucht geblazen. Gelukkig weet ik dat we nog steeds gewoon op vakantie kunnen gaan maar wel ons eigen fossiele brandstof verbruik met wel 80% kunnen verminderen.

Verander de wereld begin bij je zelf 

De eerste stap is nadenken over waar en hoelang je op vakantie bent geweest en hoe je daar bent gekomen voor zeg de laatste 5 of 10 jaar (minder mag ook). Inclusief weekendjes weg per vliegtuig. Maak daar eens een eenvoudig overzichtje van en lees het een paar keer door. Word eerst bewust van je reisgedrag. Denk ook na over welke landen je nog wilt bezoeken. Maar ook over de activiteiten die graag wilt doen (bijvoorbeeld het noorderlicht nog eens zien) de komende 5 of 10 jaar. Kijk hoe je reizen kunt combineren.

Duurzame vakantie IJsland

Stel je hebt zowel New York als IJsland en een stedentrip op je lijstje staan. Overweeg dan eens deze beide te combineren. Vlieg naar IJsland, bezoek Reykjavik en omgeving, zie het Noorderlicht. Vlieg dan door naar New York en bezoek steden in de buurt. Vlieg daarna direct terug naar België of Nederland. Sla daarna gewoon eens een jaartje vakantie over (ga eens een weekendje met de trein naar Londen of Parijs). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *