Sledehonden tours IJsland 2019 en 2020

Sledehonden tours IJsland 2019 en 2020

Sledehonden tours IJsland.

Hondensledetochten zijn een groeiende sector op IJsland. Een die een authentiek unieke Arctische ervaring combineert met de prachtige IJslandse landschappen. Zonder twijfel, heeft de sledehond de IJslandse herdershond overschaduwd. Ze sleuren mensen namelijk rond “voor de lol”. Hondensleetochten in IJsland zijn net zo opwindend als welke ervaring dan ook die je op IJsland kunt krijgen. Zoals duiken in Silfra Fissure, sneeuwscooteren op de Eyjafjallajökull-gletsjer of paragliden over de sublieme zuidkust. Als je in IJsland met hondensleetochten meegaat, heb je niet per se de controle over de slee. Je gaat mee als passagier. Je wisselt met verschillende leden van je groep gedurende de hele reis. Dit biedt iedereen de kans om te ervaren hoe het is om met een hondenslee vanaf de voorkant te zien. De feitelijke controle over de slee zal overgelaten worden aan de medewerker. Sledehonden tours IJsland.

Kleding tijdens de hondensledetour

Een goede vuistregel voor wat te dragen tijdens je hondensledetocht is om je aan te kleden alsof je gaat skiën, snowboarden of sneeuwscooteren. Het weer in IJsland is onvoorspelbaar, vaak hard, maar bijna altijd wisselend. Dat betekent dat het belangrijk is om voorbereid en geïnformeerd te blijven voordat je de elementen opzoekt. In IJsland zegt men dan ook wel “bevalt het weer je niet ? Wacht dan 5 minuten !”. (Sledehonden tours IJsland).

Terreinen waarop hondensledetochten op IJsland worden gereden

De gebieden die u waarschijnlijk zult rijden, zullen op diezelfde skigebieden lijken. Dit wil zeggen gletsjervlaktes, glooiende berghellingen, enz. Wat weer betekent dezelfde voorzorgsmaatregelen tegen de kou te nemen. Kleding moet dikke onderlagen bevatten, een wollen trui, waterdichte jas en broek en wandelschoenen tot aan de enkel. Ook neemt je zonnebrillen, handschoenen, sjaals en mutsen mee. De touroperator zelf zal ook verdere uitrusting leveren. Zoals wind- en waterdichte overalls. Deze hebben ook het voordeel om hondenhaar van je kleren te houden. Hier leest u meer over de sledehonden van IJsland.

Welke tijd van de dag kan ik een hondensledentocht doen ?

We kunnen u voordelen noemen bij het kiezen van een van de 4 tijdopties.
De eerste (om 9 uur, OF 10 uur OF 11 uur) hondensledetour tour is het eerste vertrek van de dag, de kleuren in de lucht kunnen prachtig zijn – deze keer passen ze bij zonsopgang in de wintermaanden.
Het tweede vertrek (tussen 10 uur en 10:45 uur) tour is het tweede vertrek van de dag, alles is nog steeds rustig – en je hebt voldoende slaap gehad na eerder het noorderlicht te hebben achtervolgd.
Het derde vertrek (rond 12 uur) zorgt voor een meer ontspannen ochtend, en het is meestal de warmste hondensledetour van de dag.
Het vierde en laatste vertrek: de rondleiding van 13.00 uur geeft je de tijd om een ​​activiteit in de ochtend op te nemen. Dat terwijl je op een warm deel van de dag aan het hondensleeën bent. Tijdens de wintermaanden zal dit vertrek tijdens de zonsondergang zijn en een kleurrijke hemel hebben. Geniet van de ontmoeting van de zon en de maan. (Sledehonden tours IJsland)

Sledehonden tours IJsland

3 gedachten over “Sledehonden tours IJsland 2019 en 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *