Het IJslandse paard is intelligent en veelzijdig

Het IJslandse paard is intelligent en veelzijdig

Het beroemde IJslandse paard staat bekend als zeer veelzijdig, goed gehumeurd en intelligent. Deze kleine paarden (geen “pony’s”) zijn bijzonder succesvol in uithoudingsraces en therapeutisch rijden. Ze kunnen ook goed presteren op het gebied van slepen van objecten en polo. Ze hebben de reputatie dat ze lichtvoetig zijn en zijn in staat ruig terrein te oversteken. Tegenwoordig is recreatief paardrijden het meest voorkomende gebruik voor het IJslandse paard. De IJslandse boeren rijden op hun trouwe metgezellen in september om elk jaar de IJslandse schapen te verzamelen.

IJslandse paarden zijn vriendelijke paarden

Het IJslandse paard is erg populair geworden op het internationale toneel omdat het gemakkelijk is in de omgang en een van de vriendelijkste paarden ter wereld is. In IJsland worden ze meestal behandeld als een lid van het gezin en hebben ze veel ruimte op grote velden. De paarden kunnen maximaal 40 jaar oud worden, maar het oudste paard ooit, bereikte de leeftijd van 59 jaar. In de loop van de jaren ontwikkelde het IJslandse paard zich tot twee hoofdstammen: de Svaðastaðir en de Hornafjörður-soort. Van paarden die afstammelingen zijn van Svaðastaðir is bekend dat ze een aantrekkelijkere manier van lopen hebben. De anderen zijn groter en hebben een groot uithoudingsvermogen.

Foto’s maken mag, maar het is verboden ze te voeren.

Het is mogelijk om IJslandse paarden te ontmoeten in heel IJsland, langs de hoofdweg om het eiland, of langs andere beroemde routes zoals de Gouden Cirkel. Het maken van foto’s is toegestaan. Maar het is verboden om ze te voeren of te aaien als u niet de toestemming van hun eigenaars hebt. Houd er ook rekening mee dat je niet op het midden van de weg stopt of gehaast aan de kant moet stoppen terwijl het niet veilig is om te stoppen. Het is een geweldige ervaring om deze prachtige dieren te benaderen, maar het moet wel verstandig worden gedaan. Klim ook niet over het hek om het veld op te gaan want dit is privé-eigendom.

Het IJslandse paard is een puur IJslands paarden ras

Het IJslandse paard is een van de zuiverste paardenrassen ter wereld. Studies hebben aangetoond dat het IJslandse paard afstamt van een oud paardenras dat nu volledig is uitgestorven buiten IJsland. Al meer dan 1000 jaar is er geen genetische input van andere rassen. In 982 na Christus, na een teleurstellende poging om het IJslandse paard met oosterse rassen te kruisen, verbood het Viking-parlement elke paardeninvoer naar IJsland om de degeneratie te voorkomen. Sinds die dag kan geen enkel paard het land binnenkomen. Video van het IJslands paard.

3 gedachten over “Het IJslandse paard is intelligent en veelzijdig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *