Vakantie Reykjavik IJsland 2019.

Vakantie Reykjavik IJsland 2019.

Hoofdstad van IJsland, Reykjavik.

Vakantie Reykjavik IJsland. Voor wie de bruisende hoofdstad Reykjavik in IJsland wil bezoeken voor een citytrip doet er goed aan er minimaal twee weken te verblijven. Het is zeker 3 uur vliegen en als je er dan toch bent kun je er maar beter de omgeving bekijken. Op IJsland is veel te zien en doen. Het is natuurlijk niet echt een stad, het is meer een stadje. In dit artikel volgt een korte beschrijving van de stad Reykjavik. Een vakantie IJsland Reykjavik is altijd een goed idee. 


Reykjavik ligt in het zuidwesten van IJsland, aan de zuidkust van de Faxa Baaij. De breedtegraad is 64 ° 08 ‘N, waardoor het’ s werelds meest noordelijke hoofdstad van een soevereine staat is. Met een bevolking van ongeveer 123.300 (en meer dan 216.940 in het Hoofdstedelijk Gewest) vormt het de kern van de culturele, economische en bestuurlijke activiteiten van IJsland. Het is ook een populaire toeristische bestemming.

Geschiedenis Reykjavik

Reykjavík wordt ook wel beschouwd als de locatie van de eerste permanente nederzetting in IJsland, die volgens Ingólfr Arnarson werd gevestigd in 874 na Christus. Tot de 19e eeuw was er geen stedelijke ontwikkeling op de locatie van de stad. De stad werd in 1786 gesticht als een officiële handelsstad en groeide gestaag in de loop van de volgende decennia. Later werd het omgevormd tot een regionaal en later nationaal centrum van handel en overheidsactiviteiten. Het is een van de schoonste, groenste en veiligste steden ter wereld. Een zomervakantie Reykjavik is een goed idee, maar je kunt het gehele jaar naar Reykjavik gaan.

Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen Reykjavik

Het hoofdstedelijk gebied werd nog steeds getroffen door natuurlijke aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Bijvoorbeeld die van 4.500 jaar geleden in het gebergte Bláfjöll, toen de lava die de Elliðaá-vallei bereikte de zee bereikte aan de baai van Elliðavogur. De grootste rivier die door Reykjavík loopt, is de Elliðaá-rivier, die niet bevaarbaar is. Het is een van de beste zalmrivieren van IJsland. De berg Esja, op 914 m, is de hoogste berg in de buurt van Reykjavík.  Reykjavík is een uitgespreide stad: het grootste deel van het stedelijk gebied bestaat uit voorsteden met huizen die meestal ver uit elkaar liggen. De buitenste woonwijken liggen ook ver weg van elkaar. Klik hier voor een webcam Reykjavik.

Kustlijn Reykjavik citytrip en bezienswaardigheden Reykjavik

De kustlijn van Reykjavík word omringt door schiereilanden, baaien, zeestraten en eilanden. Tijdens de ijstijd (tot 10.000 jaar geleden) bedekte een grote gletsjer delen van het stadsgebied, wel tot aan Álftanes. Andere delen van het stadsdeel waren bedekt met zeewater. In de warme periode van de ijstijd waren inhammen, zoals Öskjuhlíð, nog eilanden. Het vroegere zeeniveau wordt aangegeven door sedimenten (met venusschelpen) die reiken (bij Öskjuhlíð, bijvoorbeeld) tot 43 m boven het huidige zeeniveau. De heuvels van Öskjuhlíð en Skólavörðuholt lijken de overblijfselen te zijn van oude vulkanen die actief waren tijdens de warme periodes van de ijstijd. Na de ijstijd steeg het land toen de zware druk van de gletsjers wegviel en begon te worden zoals het vandaag de dag is. Beste tijd Vakantie Reykjavik IJsland.  Hier lees je binnenkort over een stedentrip Reykjavik tips, een stedentrip Reykjavik ervaring, een fijne zomervakantie Reykjavik
en last minute Reykjavik. 

8 gedachten over “Vakantie Reykjavik IJsland 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *